تامین معیشت طلاب از گذشته تا به حال همیشه از دغدغه های اصلی مدیران و دلسوزان حوزه های علمیه بوده و برای پاسخ به این نیاز اصلی تاکنون اقدامات گوناگونی انجام شده است. افزایش شهریه، اعطای بن کارت، سبدهای کالا و… در همین راستا صورت گرفته و توانسته است تا حدودی از بار این مسئولیت را کاهش دهد. اما با توجه به تورم موجود در کشور و همچنین هزینه های سرسام آور زندگی در جامعه کنونی، بر همگان روشن است که این اقدامات کافی نبوده و تامین معیشت همچنان از معضلات اصلی طلاب بوده و فکر و ذهن ایشان را به خود مشغول نموده تا جایی که بعضا از وظیفه اصلی خود بازمانده و نمی توانند نقش خود را به عنوان یک طلبه ایفا کنند. آنچه وضعیت کنونی به یاد می آورد این جمله معروف است که (( به جای ماهی باید ماهیگیری را به آنها آموزش دهیم. ))
با جستجو در کلمات و منویات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی در می یابیم که یکی از مهمترین وظایف حوزه پاسخگویی به نیازهای نظام اسلامی می باشد. مقام معظم رهبری (دامت برکاته) می فرمایند:
حوزه علمیه همانطور که امام(ره) مکرر فرموده اند قاعده نظام جمهوری اسلامی است و همه چیز روی این قاعده بنا شده و دوام خواهد یافت. این قاعده باید محکم باشد.
آنچه مهم است و می تواند نقشی اساسی را ایفا کند، واسطه ای است که بتواند ظرفیت و نیروی انسانی آماده به کار و مستعد و با انگیزه که در حوزه های علمیه و با روحیه خدمت گذاری و انقلابی تربیت شده را به محل انجام ماموریت و آنجا که نیاز واقعی و متناسب با توانمندی های طلاب وجود دارد، برساند. چه بسیار اعلام نیازی که از طرف ارگان های مختلف فرهنگی و سازمان های مختلف کشور وجود دارد، اما به دلیل عدم شناخت افراد توانمند و علاقمند دانش آموخته حوزه علمیه یا بی پاسخ مانده و یا افرادی آن وظیفه را به عهده می گیرند که صلاحیت و تعهد لازم را نداشته و یا به دلیل نداشتن تخصص لازم نمی توانند به احسن وجه آن کار را انجام دهند.
از طرفی می توان با ارائه آموزش های کوتاه مدت و متناسب با نیازهای موجود و بروز سطح فعلی, نیروهای موجود در حوزه را ارتقاء بخشیده و این ظرفیت را افزایش داد.
لذا برآن شدیم برای محقق شدن این مهم، سامانه بارش را راه اندازی نماییم.